ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОСВЕЋЕЊА

У петак 26. октобра Центар за црквене студије, Центар за византијско-словенске студије и Међународни центар за православне студије организовали су на Београдском сајму књига промоцију издања ''У знаку великих јубилеја'':

1. Српска краљевства у средњем веку (поводом 800. годишњице српске државности)

2. Тематски број Црквених студија о Светом Сави (поводом 800. годишњице аутокефалности СПЦ)

3. Божидар Вуковић и српска књига у Венецији (поводом 500. годишњице српске књиге у Венецији)

О књигама су говорили: проф. др Синиша Мишић, проф. др Драгиша Бојовић и доц. др Кристина Митић. За промоцију је владало велико интересовање, а присуствовали су јој и: Епископ нишки господин Арсеније, проф. др Милош Банђур, заменик градоначелника; проф. др Ненад Павловић, проректор Универзитета у Нишу; проф. др Зоран Аврамовић, председник Управног одбора Београдског сајма књига, и други.


ОСВЕЋЕЊА

Од малог простора на Палилули, преко Кеја Мике Палигорића, до Обреновићеве улице у центру Ниша – то је пут Центра за црквене студије. Сваки простор је освештао Епископ нишки Иринеј како би у њему благослов донео добар род, све на корист и спасење оних који се већ петнаест година труде да Центар буде угледна институција.


СЛАВА

Радост над радостима је слава – Свети апостол и јеванђелист Лука. На тај дан је донета одлука о оснивању Центра. Тог дана, уз присуство чланова и бројних гостију, благодаримо Господу и Светоме Луки.


СКУПШТИНЕ

На годишњим скупштинама редовни извештаји о раду и констатација како се са мало новца може постићи много. Из године у годину.


ДУХОВНИ СЕМИНАРИ

Духовни семинари су Граду донели радост сабирања и благовестили научну и јеванђељску истину. Бројни угледни предавачи, огромно интересовања, предавања којих се сећамо...


НАУЧНИ СКУПОВИ

Центар за црквене студије је поносан на организацију научних скупова. Захвални смо свима који су помагали у томе. Окупили смо бројне научнике из земље и света. Сматрамо их нашим великим амбасадорима.


ПРОМОЦИЈЕ

Много објављених књига, часопис Црквене студије, бројне изложбе. Тек део издања смо успели да промовишемо и представимо научној, културној и духовној јавности. Стигли смо до Москве, Солуна, Софије... Тамо где нисмо стигли, пристигле су наше књиге.


СУСРЕТАЊА

Оно што ће се највише памтитити су – сусретања. Сусрет брата са брата, човека са духовником, посете архијереја, министира, ректора, пријатеља... Било је ту и дружења, беседа, разговора... Свега доброг и Господу Богу милог.


БИБЛИОТЕКА

Посебан кутак – Библиотека Светог Владике Николаја. У њу сви радо долазе,у њој се сви лепо осећају. Она има јединствен фонд и јединствене библиотекаре – студенте.